>

Studio

De geluidsstudio is in de loop der jaren erg veranderd. Géén grote mixers en enorme bandrecorders meer maar één computer en één digitale mixer. Géén stapels grote synthesizers meer maar virtuele instrumenten in de computer.

Cubase Het hart van de studio is een krachtige PC. Het geluid wordt omgezet in een digitaal signaal via een Behringer Digitale Mixer waarin een zeer professionele audiointerface zit. Als basis voor de opnames gebruiken we een van 's werelds beste professionele recorders: Steinberg Cubase waarvan we altijd de laatste versie geïnstalleerd hebben.  Een ongekend aantal digitale sporen kunnen worden opgenomen en bewerkt. Tevens kan met de software nog een flink aantal bewerkingen gedaan worden en zijn er professionele effecten aan boord heeft zoals diverse galmen, equalizer, compressor, distortion, delay, chorus, phaser, etc. 

 

pluginsWe hebben ook nog een aantal virtuele effecten en instrumenten in de computer die via MIDI worden aangestuurd zoals: diverse professionele drummers in b.v. Toontrack EZdrummer2, akoestische en electrische gitaren in de Steinberg Virtual Guitarist 2, East-West FabFour en symfonie orkesten, veel piano's, orgels en zeer mooie synthesizers.

Omdat alle effecten en mixmogelijkheden zich binnen de computer afspelen blijft het geluid zijn helderheid en dynamiek behouden, dit komt omdat het digitale signaal binnen de computer blijft en niet omgezet wordt in een analoog audio signaal. Het eindresultaat is dan ook uitstekend.

 

 

MixerNaast de computer gebruiken we in de studio ook nog: Behringer digital 32-kanaals mixer, Studio Effect Processors, strakke versterking en monitors tijdens de opnamen en Yamaha NS10M Studio monitors voor de eindmix, Kawai K-5000w synthesizer (additieve synthese), Rhodes VK-1000, Roland MV-30, Roland SC-88 vl, een Yamaha 88-toetsen digitale piano, een aantal akoestische instrumenten en uiteraard professionele microfoons.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, kijk op de TARIEVEN pagina of kom een keer vrijblijvend kijken...

© 2020 Nick Zwart Studio (the Netherlands). All Rights Reserved.